Stängt för säsongen. Vi öppnar åter 27 april -24. Tel 070-210 06 42

Öppet vardagar 10-18 • helger 10-16 • Tel 070- 210 06 42

Blommor

VÅR FÖRSTA STORA VÄXTLEVERANS KOMMER 1 MAJ. DÄREFTER FYLLER VI PÅ VARJE VECKA.  

På grund av den stora efterfrågan på växter detta år så är det många sorter som kommer att ta slut snabbt hos odlarna.
Störst sortiment har vi under maj månad, därefter kan vi inte lova att vi kan hålla ett fullt sortiment, vi gör dock allt vad vi kan.

VÅRBLOMMOR
Förutom storblommiga och småblommiga penséer i regnbågens alla färger kan du frossa i påskliljor, narcisser, tulpaner, crocus, scilla, kungsängsliljor, pärlhyacinter och mycket annat av vårens primörer.

SOMMARBLOMMOR
Redan i början på maj börjar vi sälja sommarplantor till dig som vill börja tidigt.
Efterhand som värmen kommer så ökar också sortimentet och framåt 1 juni har vi ett jättesortiment med allt du kan önska.Vi säljer sommarplantor hela juni och juli för dig som vill komplettera efterhand.

ROSOR
Vårt rossortiment uppgår till ca 150 sorter.
Vi börjar sälja rosor 3 maj, därefter fyller vi på med slutsålda sorter så länge det finns att få tag på hos odlarna.
Störst sortiment fram till midsommar.
>> Här kan du läsa mer om våra rosor.

PERENNER
Vi börjar sälja perenner 3 maj. Därefter får vi leveranser varje fredag under säsongen.
Vi riktar in oss på bra och härdiga sorter som klarar sig i vårt klimat. De flesta sorter säljs med 12 cm krukor men vi har även större plantor för dig som vill ha ett snabbare resultat.
>> Här kan du läsa mer om våra perenner.

KLÄTTERVÄXTER
Här hittar du Kaprifoler, olika sorter, Vildvin, Humle, Klätterhortensia och Träddödare samt Murgröna och Pipranka.

KLEMATIS
Ca 100 sorters härdiga Klematis finns i vårt sortiment från 28 april.
Störst sortiment i maj/juni, därefter är det svårt för oss att kunna få tag på de mer ovanliga sorterna.
>> Här kan du läsa mer om våra klematis.

RHODODENDRON OCH BARRVÄXTER
Rododendron säljer vi både i den vanliga mindre storleken men även större plantor.
Även här har vi riktat in oss på tåliga och snabbväxande sorter. Vi har även de mycket härdiga Finska Rododendron som klarar lite tuffare klimat samt Azaleor i olika färger med zon 5.  Bland barrväxterna har vi ett mixat sortiment som thujor, krypenar, bollthujor, sockertoppsgranar mm. Störst sortiment fram till midsommar.

FRUKTTRÄD OCH BÄRBUSKAR
Rododendron säljer vi både i Vi säljer de bästa och tåligaste fruktträden, de som även ska klara en tuff vinter. Plommon upp til zon 6, Päron till zon 5 och Äppelträd till zon 7. Vi har även större storlekar av fruktträd samt Familjeträd med flera sorter på varje träd. Vi hjälper gärna till med förslag och råd om plantering. VINBÄR och KRUSBÄR finns både som buskar och som små miniträd. HALLON finns i många sorter. Alla krukodlade med en rejäl rot.

JORDGUBBAR OCH SMULTRON
Vi har ca 10 sorters jordgubbar och ett antal smultronsorter från 28 april. Sortimentet minskar efter midsommar när det börjar ta slut på de olika sorterna hos våra odlare.

VINDRUVOR OCH ÄTBARA TRÄDGÅRDSBÄR
Zilga, Himrod, Spulga och Sukribe är namnen på de vindruvssorter som vi försöker ha hela säsongen. Bäst är att plantera dessa före midsommar.
Romeo och Julia är 2 av de sorter som vi säljer av Havtorn. Björnbär finns i olika sorter under säsongen .De vanligaste Blåbären är Emil, Putte, Reka och Northblue.

TRÄD OCH BUSKAR
Vi har ett rejält sortiment med Prydnadsträd i olika storlekar. Vi kan erbjuda extra stora träd för dig som vill spara in 5-10 år och få ett bra resultat redan från början. Likaså med de flesta sorter av buskar där de så kallade soltärbuskarna redan är ca 100-150 cm höga. Fråga oss gärna om sorter, storlekar och priser.

ORMBUNKAR OCH GRÄS
Förutom den största ormbunken, Strutbräken, finns även många mindre sorter.Många av våra Grässorter finns att köpa i större krukor för snabbt resultat.

HÄCKPLANTOR
I VÅRT SORTIMENT FINNS ETT 30-TAL OLIKA SORTERS HÄCKAR. De vanligaste, som t ex syrén, aronia, måbär och häckoxbär har vi i lager från vecka 17. Vår och höst är det många som planterar häck, vill du vara säker på att få plantorna
när du planerat att sätta igång så kan du beställa och hämta när det passar dig. Beställ på tel 070-210 06 42.

KRYDDOR OCH ÖRTER
Direkt när vi öppnar 8 april finns det gott om Kryddor med olika storlekar i vårt sortiment, även många sorter på stam. Vi säljer även amplar med kryddor som är lätta att skörda. Sortimentet är störst fram till midsommar.