Stängt för säsongen. Vi öppnar åter 27 april -24. Tel 070-210 06 42

Öppet vardagar 10-18 • helger 10-16 • Tel 070- 210 06 42

Perenner

Vi börjar sälja perenner 30 april. Från första veckan i maj har vi fyllt på med ännu mer sommar och höstperenner, därefter fortsätter vi fylla på varje fredag med nya perenner och utökar samtidigt sortimentet efter hand som plantor är klara.

Agastache 'Blue Boa'

Färgstark anisört med varmt blåvioletta långa blomax. 'Blue Boa' blommar rikligt juni till september. Blir omkring 80 cm hög och är mycket användbar i rabatter och grusträdgård. 'Blue Boa' är som andra Agastache otroligt välbesökt av fjärilar, humlor och bin.

Alcea rosea 'Mars Magic'

Stockros med röda enkla blommor. Just enkla blommor på stockrosor uppskattas mycket av humlor, bin och fjärilar. ’Mars Magic’ är en klassisk stockros som är högrest på ca 180 cm. ’Mars Magic’ och den vita ’Polarstar’ blommar i juni till oktober.

Alcea rosea ’Polarstar’

I år har vi ca 100 sorters Klematis att erbjuda från 1 maj. Dom är alla märkta med härdighet och mer information om varje sort finns på en tydig färgetikett. På så vis är det enkelt att se hur och var de kan planteras.

Allium ’In Orbit’

En prydnadslök med lång och riklig blomning med klassiska alliumbollar. ’In Orbit’ har grönt bladverk med ljust lilarosa blommor, vilka blir omkring 40 cm höga. Den långa blomtiden gör Allium ’In Orbit’ till en utmärkt krukväxt. Och med den rikliga blomningen blir det blommor som räcker även till buketter.

Digitalis ’Pink Panther’

Fingerborgsblomma är en klassisk perenn i romantisk stil. ’Pink Panther’ är en lägre, 70 cm, och välförgrenad sort med riklig blomning i juni till augusti, på stabila stjälkar. Blommorna är rosa med fläckig insida. Den långa blomtiden och kompakta växtsättet passar fint i kruka. ’Pink Panther’ frösår sig inte eftersom den är steril.

Lavandula intermedia PHENOMENAL 'Niko'

En något större lavendel, eller lavandin vilket den också heter, som blir omkring 50 cm hög. Blommar redan från juni till augusti med violettblå blomax. PHENOMENAL 'Niko' har en fin form och passar i rabatt, grusträdgård och kruka. Blommorna gillas mycket av humlor och andra pollinerare. Blomstänglarna är dekorativa även som vissna och ger en fin vintersiluett.

Delphinium Elatum-Gr. HIGHLANDER CHA CHA 'Coadelcha'

Ytterligare en sort av trädgårdsriddarsporre i serien Highlander. Liksom de andra i serien är CHA CHA mycket stabil. Blir ca 120 cm hög med stora blomspiror i ljust violett. Blomtiden är juli till augusti och blommorna är ståtliga såväl i rabatten och som snittblommor i buketter.

Echinacea SUNSEEKERS RAINBOW ’IFECSSRA’

Solhatt i spännande färg som skiftar i varmt rosa och aprikos. Blommorna är stora, halvfyllda med mörk mitt. Riklig blomning i juli till september. Blir runt 60 cm hög och är liksom andra sorter i serien Sunseeker stadig i växtsättet. Solhattar är en stor favorit hos fjärilar, humlor och bin.

Heuchera 'Timeless Night'

En alunrot med effektfulla i princip svarta blanka blad. Till de svarta bladen kommer rosa blommor på mörka stjälkar. 'Timeless Night' hör till de alunrötter som blommar länge, från juni till september. Bladverket blir ca 40 cm högt. Den är snygg som kantväxt i rabatt och i kruka. Heuchera behöver väldränerad jord och gillar inte vinterfukt.